Januari, 2022

Tis25Jan08:30Tis09:153D Engineering på NetPort Energifrukost08:30 - 09:15

Visa mer

Event detaljer

NetPort Energikluster bjuder nu in till en serie energigivande frukostföreläsningar. Syftet är att visualisera medlemmarnas innovationer inom energiområdet, genom kortare frukostpresentationer. För den som deltar ska det ge en bra start på dagen och vara enkelt, informativt och innovativt – en Energifrukost helt enkelt!

EUROCON – möjligheter med 3D Engineering inom processindustrin

Eurocon var pionjärer med att använda 3D skanning och 3D engineering i sina konsultuppdrag. Idag är det en vedertagen teknik där man genom att skanna miljön som ska projekteras sedan vid överföringen får en exakt bild av hur verkligheten ser ut inför konstruktionsarbetet. Underlaget blir mycket noggrant och skapar goda förutsättningar för att alla inblandade parter i projektet kan minimera potentiella fel i byggprocessen.

Det här är en Energifrukost som vänder sig till dig som är intresserad av att veta mer om digital projektering, både studenter och yrkesverksamma.

Kjell Jacobsson är platschef på Eurocon i Karlshamn, där kontoret finns på NetPort Science Park. ”Med millimeterprecision skapar vi förutsättningar för både kostnadsbesparingar, korta ledtider vid implementation och effektivisering i arbetetsprocessen”, säger Kjell.

Cristi Militaru är Civilingenjör inom Maskinteknik och arbetar som konsult på Eurocon i Karlshamn.
”Med utgångspunkt i våra 3D-ritningar kan alla komponenter förtillverkas med mycket hög precision, vilket leder till att stoppet i fabriken vid implementering kan hållas till ett minimum”, menar Cristi.

Eurocon är ett konsultföretag som vänder sig till ett flertal branscher, bland annat större industrier inom skog, gruva, energi och kemi. Affärsidén är bland annat att leverera säkra, hållbara och lönsamma tekniska lösningar för framtidens samhälle.

När: 25 januari

Tid: 08.30-09.15

Var: Zoom

Sista anmälningsdag är den 24 januari 12.00.
Länk till mötet skickas ut på eftermiddagen den 24 januari.

Tid

(Tisdag) 08:30 - 09:15